вівторок, 18 грудня 2007 08:34

Допомога Палестинській автономії від країн-донорів складе 7,4 млрд доларів

Країни-донори на міжнародній конференції у французькій столиці пообіцяли виділити палестинській державі допомогу у розмірі 7,4 млрд доларів, повідомив глава французької дипломатії Бернар Кушнер. Ця допомога буде надана протягом трьох майбутніх років. 2,9 млрд з цієї суми будуть внесені безпосередньо до бюджету палестинської держави на 2008 рік. Зокрема Росія має намір виділити 10 млн доларів на допомогу ПА у 2008 році, повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Лавров нагадав, що Росія була першою з країн, яка надала країні фінансову допомогу після виборів у січні 2006 року. Тоді автономії також було перераховано 10 млн доларів, а нинішньої осені Росія направила для Сектора Газа 60 тонн продовольства та медикаментів

У рамках конференції було оголошено, що Франція має намір передати Палестинській національній адміністрації 300 млн доларів як термінову фінансову допомогу. Раніше комісар ЄС із зовнішніх зв"язків Беніта Ферреро-Вальднер пообіцяла, що Євросоюз виділить Палестинській автономії 650 млн доларів. США, в свою чергу, нададуть 550 млн доларів, якщо ці витрати схвалить Конгрес.

Раніше палестинська адміністрація запитала допомогу в об"ємі 5,6 млрд доларів, зокрема 3,9 млрд як пряме "вливання" до бюджету, щоб гарантувати бюджетні асигнування та реалізувати проекти, які могли б поліпшити повсякденне життя палестинців.

У міжнародній конференції країн-донорів для палестинської держави брали участь делегації 90 країн і міжнародних організацій. Росію представляв міністр закордонних справ Сергій Лавров, який вже відбув до Риги, де пройде обмін ратифікаційними грамотами за Договором про держкордон між Росією і Латвією, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Палестинській автономії від країн-донорів складе 7,4 млрд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі