середа, 30 травня 2007 16:46

Донька Черновецького власниця двох мільйонів на колесах

Донька київського мера Христина Черновецька встановила рекорд у рейтингу столичної золотої молоді.

Уже протягом кількох тижнів вона розсікає гаряче київське повітря на автомобілі Lamborghini. Цей італійський спорт-кар, можна впевнено припустити, є найдорожчим серед усіх, що перебувають у власності дітей вітчизняних чиновників.

Зараз на вулицях Києва можна знайти кілька Lamborghini, але всі вони були завезені в індивідуальному порядку, при чому дві з них походять із Монако.

Офіційно Lamborghini нещодавно вийшла на ринок України. Їхнім дилером стала фірма "Віпос". Однак поки жодної машини, повідомили в компанії, вони не поставили власникам – зараз лише приймають замовлення.

Тож і авто Черновецької потрапило до Києва самостійним шляхом. Чи були заплачені всі митні збори, донька мера не захотіла відповісти.

У базі даних Державтоінспекції, ця машина перебуває у власності безпосередньо доньки київського мера.

При чому місцем реєстрації Христини Черновецької вказаний Кловський узвіз 9/2, де розташований центральний офіс "Правекс-банку". Як відомо, донька мера значиться серед віце-президентів цієї установи.

Окрема тема – вартість цього автомобіля з відкидним верхом (на що вказує останнє слово у назві – "spyder").

Співрозмовник у "Віпос" розповів, що днями на Kyiv Automotive Show вони представляли аналогічну машину, як у Христини Черновецької.

"Цей спорткар коштує 307 тисяч євро, тобто 2 мільйона 100 тисяч гривень", - сказали у компанії-дилері Lamborghini.

Вони також пояснили, що то був екземпляр без зайвих надлишків, який просто має необхідний набір функцій.

Мінімальна ж вартість Lamborghini Gallardo Spyder складає 255 тисяч 634 євро, тобто 1 мільйон 750 тисяч гривень, повідомили в компанії "Віпос".

Загалом на рік виготовляється не більше ніж півтори тисячі таких автомобілів, а їх збирання відбувається вручну.

Потяг до автомобілів категорії люкс – це спадкове в родині Черновецьких. Її батько їздить на "Майбаху" за два з половиною мільйона гривень, а мати Аліна Айвазова кілька років тому придбала Mercedes SLR McLaren за 565 тисяч євро (за нинішнім курсом – три мільйона 800 тисяч українських грошей).

Донька мера одружена на В"ячеславі Супруненку. Він – депутат Київради від блоку того ж таки Черновецького.

Але головне в його статусі – це посада радника мера, яка відкриває широкі можливості. Опозиція вважає його "казначеєм мера" та радять шукати Супруненка за всіма резонансними проектами градоначальника – від земельних питань і до енергетичних, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Донька Черновецького власниця двох мільйонів на колесах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі