середа, 25 серпня 2010 15:43

Донецький бізнесмен погрожує розправою голові обласної організації КУН

Донецький бізнесмен погрожує розправою голові обласної організації КУН

У Донецьку загрожують розправою Марії Олійник - помічнику народного депутата України Павла Мовчана. Вона також є заступником голови Донецької облорганізації ВО "Просвіта", головою Донецької обласної організації Конгресу українських націоналістів.

Про це повідомила Gazeta.ua сама Марія Василівна.

18 серпня на території студмістечка Донецького національного університету поновилося будівництво, яке Олійник вважає незаконним.

Вчора вона сфотографувала об"єкт і зажадала реакції правоохоронців, які знаходилися недалеко. Після цього, за словами Марії Василівни, їй загрожував розправою керівник ТОВ "Альфа-спорт", яке веде забудову, - Ігор Поберій. Він нібито наздогнав жінку на своїй машині "Вольво", сфотографував її на мобільний телефон і пообіцяв, що "уроє".

Марія Олійник - відомий донецький правозахисник. З 2005 року веде боротьбу із забудовою земель, які знаходяться в постійному користуванні Донецького національного університету.

Олійник зв"язує початок будівництва "Альфа-спорт" зі звільненням ректора Володимира Шевченка.

"До цього звільнення доклав руку "Альфа-спорт", - вважає Олійник. - Причина звільнення Володимира Павловича чисто бізнесова. Він не давав дерибанити землю і майно університету. А зараз, розправившись з ректором, бандюки продовжили захоплення землі. Не дивлячись на всі виграні нами суди!"

Про дії "Альфа-спорт" Олійник повідомила прокурора міста, мера і губернатора. Помічник нардепа вимагає притягати до кримінальної відповідальності керівника "Альфа-спорт".

У 2005 році цьому забудовникові було виділено міськвиконкомом 100 кв.м. на території студмістечка. Зупинити забудову вдалося завдяки студентським пікетам і активному опору колишнього ректора Володимира Шевченка. Він пригрозив, що якщо університету не повернуть ділянку, він зі скандалом вийде з міськвиконкому, членом якого сам був. На декілька років будівництво вдалося заморозити.

За планом "Альфа-спорт" біля студентських гуртожитків за адресою пр. Рози Люксембург N8 і N 10 повинен відкритися магазин-кафе, що торгує спиртними напоями.

Зараз ви читаєте новину «Донецький бізнесмен погрожує розправою голові обласної організації КУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі