четвер, 26 липня 2007 08:53

Донецькі шахтарі підкорили Ельбрус

Група з 75-ти альпіністів – спортсменів і шахтарів Донецької області – підкорила найвищу гору Європи – Ельбрус (5633 м), повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Представники Донеччини встановили на вершині гори прапори України і Донецької області, а також шматок вугілля з шахти "Шахтарська–Глибока", ДП "Шахтарськантрацит" з глибини 1380м. Також на Ельбрусі встановлена символіка тих міст Донецької області, в яких живуть учасники експедиції.

Гора Ельбрус входить у колекцію найвищих гір континентів, тож сходження на неї вважається престижним.

Впродовж 2007 року відбулося декілька подібних експедицій. У березні збірна Донецької області разом з альпіністами досягла вищої точки Західної Європи – вершини Монблан (4810м) та підкорила один із восьмитисячників центрального Тибету вершину Шиша Пангма (8021 г).

Сходження на Ельбрус пройшло за ініціативою федерації альпінізму Донецької області в рамках програми "Можливість доведена ділом", присвяченої 75-річчю Донецької області  та 60-й річниці святкування Дня шахтаря, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі шахтарі підкорили Ельбрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі