середа, 23 травня 2007 17:19

Донецькі підлітки вбили пенсіонера заради велосипеда

У Волновасі (Донецька область) у власному будинку знайшли тіло 70-річного пенсіонера. Спочатку причина смерті літньої людини була неясною, але після проведеної експертизи довелося порушувати кримінальну справу. За висновком судмедекспертів, загибель стала наслідком черепно-мозкової травми. Причому завдано її було не того дня, коли знайшли труп, а значно раніше, упродовж двох останніх тижнів життя покійного. Про це повідомили в прес-центрі ГУМВС України в Донецькій області.

В результаті розслідування правоохоронці вийшли на цілу групу з шести підлітків віком від 11 до 17 років. Усі ці підлітки - з неповних сімей або їхні батьки не працюють і зловживають спиртним. Один із підлітків знав потерпілого і бував у нього. Хлопчина запропонував корешам "потрусити" діда, викравши кольоровий метал. Річ у тім, що той жив самотньо, підробляв ремонтом різної побутової техніки, а тому у нього накопичилось немало різних механізмів.

До чоловіка навідувалися не один раз, але у різному складі. В один із вечорів проникли до гаража, а коли господар, почувши шум, вийшов із дому з сокирою в руках, непрохані гості вихопили зброю і обухом "пригостили" пенсіонера по голові. Цього лиходіям здалося мало, і вони додали кілька ударів дошкою. Потім була ще пара візитів, під час яких дідусь отримував свою порцію побоїв. У результаті травми голови і послужили причиною смерті, яка настала згодом.

У ході всіх цих нальотів підлітки забрали не тільки кольоровий метал, але й велосипед, мобільний телефон, старенький мопед та інше майно.

Втім, за зізнанням самих затриманих, особливих багатств кримінальними набігами вони не надбали: після реалізації викраденого вийшло по парі сотень гривень на брата. Але й ці гроші були благополучно витрачені на комп"ютерні ігри.

Зараз трьох активних учасників цієї історії арештовано, кілька - на підписці про невиїзд. А відносно тих, хто не досяг віку кримінальної відповідальності, застосовуватимуться примусові заходи виховного характеру, передає интернет-газета Донбасса.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі підлітки вбили пенсіонера заради велосипеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі