субота, 17 травня 2008 11:22

Донецькі медики заявляють, що жоден з 85 школярів не потребує кардинальної терапії

Жодна дитина, з виявлених медиками 85 школярів з поствакцинальними реакціями, в Донецькій області не потребує кардинальної терапії, заявляє начальник Головного управління охорони здоров"я Донецької області Олександр Аніщенко.

Всі діти звернулися до медиків з скаргами на погіршення самопочуття 15-16 травня. На ранок суботи в медичних установах Донецька перебувають 30 дітей, а лікарнях Краматорська - 55 дітей.

Олександр Аніщенко ще раз підкреслив, що "тільки п"ять дітей знаходяться в реанімації Центральної клінічної лікарні Краматорська, і то лише тому, що у них температура від 37,5 до 39 градусів, тому стан оцінюється, як середньої складності".

"У інших 33 з 55 дітей, які знаходяться в лікарні Краматорська, стан задовільний, з катаральними явищами. Але оскільки ми не можемо дати упевненої відповіді, пов"язано це з щепленням чи ні, чи це респіраторне захворювання, ці діти знаходяться під лікарським цілодобовим спостереженням", - пояснив Аніщенко.

Крім того, за словами глави облуправління, "у Краматорську у 11 дітей виявили тромбоцитопенію, вчора вони були перевезені до Донецька, до Інституту невідкладної і відновлювальної хірургії, до обласного відділення дитячої гематології".

Аніщенко сказав, що тромбоцитопенія можлива як "побічне явище дії даної вакцини, яка виявляється на 4-й день після щеплення, хоч і зустрічається, згідно анотації до препарату, один раз на 30 тисяч доз, або на 30 тисяч вакцинацій".

За словами Аніщенка, тромбоцити відповідають за згортання крові, тому їх зниження може призвести до кровотеч.

Також до Донецька перевезено ще троє дітей з Краматорська для консультації, стан їх задовільний.

"У одного хлопчика з Краматорська, окрім респіраторної інфекції, поставили діагноз "інцефалітична реакція", це може бути при будь-якій інфекції, при будь-якому стані інтоксикації", - сказав начальник управління охорони здоров"я Донецької області.

Нагадаємо, 12 травня у старшокласника з Краматорська через три години після щеплення піднялася висока температура, він був госпіталізований. У 3 години ночі 13-го травня школяр помер у реанімації. Міністерство охорони здоров"я заявило, що смерть учня після щеплення не пов"язана з якістю вакцини, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі медики заявляють, що жоден з 85 школярів не потребує кардинальної терапії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі