неділя, 08 травня 2011 18:12

Донецька влада знесла "даішника, що розкаявся"

23 квітня в Донецьку з'явився оригінальний пам'ятник - господарі ресторану "Хайвей" встановили біля входу до закладу скульптуру даішника, який розкаявся.Таким чином відзначили день народження закладу і заодно - початок реформи уряду по боротьбі з корупцією. На думку власника ресторану, який замовив і оплатив встановлення скульптури, служба ДАІ належить до числа найбільш корумпованих органів, чиїм співробітникам пора покаятися.

Даішник мав зріст 180 см., був зроблений з залізобетону і покритий бронзою. Він стояв у підлесливій позі і з посмішкою віддавав честь перехожим. Автор зобразив даішника в формі радянського зразка. Проте, новий образ працівника ДАІ не сподобався чинним колегам. Вчора, як повідомила Gazeta.ua адміністрація ресторану, за приписом місцевої влади скульптуру демонтували, повантажили краном на вантажівку і відвезли в невідомому напрямку.

- Приїхало десь 15 працівників міліції і ДАІ в супроводі представників мерії, які відповідають за архітектуру та містобудування. Із міліціонерів наймолодшим чином був капітан! Сказали, що скульптура підлягає знесенню, як незаконно встановлена. Показали лист якоїсь баби Нюри, яка нібито поскаржилася до виконкому, що пам'ятник стоїть на дорозі і "людям ходити заважає", - розповів очевидець демонтажу.

Цікаво, що на території Донецька існують десятки магазинів і забігайлівок, побудованих без дозвільної документації і які підлягають знесенню за рішенням суду. Однак, ці судові рішення не виконуються роками. А незаконні будови, зведені в обхід законодавства, продовжують існувати, приносячи прибуток своїм господарям.

Зараз ви читаєте новину «Донецька влада знесла "даішника, що розкаявся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі