четвер, 21 серпня 2008 14:41

Донецька обласна бібліотека переходить в електронний формат

Унікальний книжковий сканер для оцифрування бібліотечного фонду і створення електронної бібліотеки Донбасу передав в четвер футбольний клуб "Шахтар" Донецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Крупської. За словами директора Донецької обласної універсальної наукової бібліотеки Людмили Новакової, подібного устаткування до цих пір не було в жодній з бібліотек України.

Фонд бібліотеки в даний час складає 1 мільйон 800 тисяч одиниць, а нове устаткування дозволить вирішити питання збереження фонду. "Краєзнавча література буде першою, яку працівники бібліотеки скануватимуть, газетний фонд. Вся інформація, яка пов"язана з нашим краєм, починаючи з газет двадцятих, тридцятих, сорокових років. Це те, що ми ніде більше не знайдемо, окрім як в обласній бібліотеці", - сказала Новакова.

З часом електронний фонд перенесуть в Інтернет. Вартість устаткування, яке отримала бібліотека, складає близько 120 тисяч гривень (близько 24 тисяч доларів), повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Донецька обласна бібліотека переходить в електронний формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі