середа, 06 жовтня 2010 11:34

Донеччина на порозі епідемії ангіни

Донеччина на порозі епідемії ангіни

Із настанням похолодання на Донеччині різко збільшилася кількість хворих на ангіну.

"Тільки за вчорашній день видала 18 лікарняних листів, при цьому зазвичай видаємо 7. Але потрібно врахувати, що це був понеділок і тому хворих було більше, ніж в інші дні", зазначила завідувачка другий терапевтичним відділенням поліклініки № 3 Наталія Католікова.

ГРВІ - гостра респіраторна вірусна інфекція, яка поширюється повітряно-крапельним шляхом. Це сезонні хвороби (віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, реовіруси та ін), хвиля яких проходить щорічно.

Деякі люди, захворівши, думають, що у них грип, проте ГРВІ виявляється дещо інакше й не так різко, як грип. При ГРВІ проявляється незначна температура або деколи її відсутність, кашель, невеликий головний біль. Багато людей ставлять самі собі діагноз і займаються самолікуванням, а в результаті виявляється, що у них не ГРВІ та не грип, а менінгіт або гнійна ангіна. Тому необхідно обов'язково звернутися до лікаря по допомогу.

Хворобу можна підхопити в людних місцях, таких як ринки, громадський транспорт, при рукостисканні, поцілунку, через немитий посуд і пр.

Вірус боїться мила, луги та спирту. Деякі приймають напої на спирту всередину, думаючи, що це допоможе інфекції не проникнути в організм. Це помилкова думка, оскільки алкоголь у крові розпадається і дає скоріше зворотний, негативний, ефект.

Нагадаємо, щеплення від грипу можуть розпочати у жовтні-листопаді.

За матеріалами Donetsk.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Донеччина на порозі епідемії ангіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі