четвер, 06 грудня 2007 13:45

Долю президента Болівії вирішить референдум

Президент Болівії Ево Моралес заявив про рішення провести референдум, на якому населення країни має вирішити, чи залишиться він на своєму посту.

Як пише Associated Press, в даний час в країні намічається загострення політичного конфлікту між правлячою партією і членами опозиції, які звинуватили Моралеса в спробі сконцентрувати владу в своїх руках і влаштовують регулярні акції протесту. На думку Моралеса, референдум допоможе запобігти кризі.

Результати референдуму також повинні показати, чи збережуть свої пости губернатори дев"яти регіонів країни, шість з яких очолюють представники опозиції. Як заявив президент, він найближчим часом надішле указ про проведення референдуму в Конгрес.

Ево Моралес переміг на виборах в 2005 році. Однією з його передвиборних обіцянок була підготовка нового тексту конституції країни. Моралес доручив членам асамблеї переробити текст конституції ще в серпні 2006 року, проте новий текст так і не був узгоджений.

25 листопада 2007 року Засновницькі збори, в роботі яких брали участь тільки члени правлячої партії Болівії, схвалили проект нової конституції країни. Проте опозиція бойкотувала підготовку документа, а її лідери попередили, що населення не підтримає змін, повідомляє Reuters.

 

Зараз ви читаєте новину «Долю президента Болівії вирішить референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі