пʼятниця, 20 червня 2008 13:30

Долю Лісабонського договору вирішуватимуть в жовтні

Країни Євросоюзу вирішать, як відреагувати на ірландський референдум за Лісабонським договором, на саміті в жовтні. Таке рішення було ухвалене лідерами країн ЄС, повідомляє в п"ятницю газета The Guardian.

При цьому президент Франції Ніколя Саркозі порадив Ірландії провести референдум удруге. Він заявив, що ЄС не почне далі розширюватися, поки норми Лісабонського договору не вступлять в силу.

Одночасно Саркозі дав зрозуміти, що останнім 26 країнам ЄС краще буде ратифікувати документ якнайшвидше. Настрій французького президента розділяє Німеччина.

Нагадаємо, що Лісабонський договір повинен замінити проект Європейської конституції, що провалився в 2005 році. Конституцію не прийняли жителі Франції та Нідерландів. Що стосується Лісабонського договору, то зі всіх країн ЄС тільки Ірландія винесла його обговорення на референдум. Як результат - 53,4 відсотка виборців проголосували проти, побоюючись, що договір поставить під загрозу державний суверенітет і нашкодить економіці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Долю Лісабонського договору вирішуватимуть в жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі