Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 08:49

Долар знову подорожчав

Національний банк України встановив на 1 грудня офіційний курс американської валюти на рівні 687,7700 грн. за $100 .

У останній банківський день осені зростання офіційного курсу долара в Україні припинилося. Національний банк встановив на 28 листопада офіційний курс американської валюти на рівні 674,1800 грн. за $100.

На четвер, 27 листопада, офіційний курс долара також був встановлений на рівні 674,1800 грн. за $100, повідомляє "ЛІГА".

Нагадаємо, раніше НБУ вніс зміни до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, прив"язавши офіційний курс гривня-долар до курсу на міжбанківському ринку. Відповідна ухвала НБУ була зареєстрована в Міністерстві юстиції України і набула чинності 28 листопада 2008 року.

Згідно з ухвалою, офіційний курс гривні до долара розраховується "на рівні курсу, встановленого на міжбанківському валютному ринку України за результатами функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України, який склався за попередній робочий день".

Раніше офіційний курс гривні до долара США розраховувався на підставі котирування валюти на міжбанківському валютному ринку, а також з урахуванням інформації про офіційний курс НБУ і діючої інформації про проведені операції купівлі-продажу іноземної валюти. Також враховувалися відомості про курсові і цінові зміни на світових фінансових і товарних ринках та інші показники, зміна яких може впливати на валютний ринок України.

Зараз ви читаєте новину «Долар знову подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути