середа, 10 вересня 2008 09:59

Долар знижується на тлі поганих даних з ринку нерухомості

Долар знижується на тлі повідомлення від Національної асоціації рієлторів США (NAR), що продаж на ринку житла за липень зменшився на 3,2%. Аналітики прогнозували, що продаж знизиться на 1,3%. Зниження продажу говорить про те, що ситуація на ринку житла продовжує погвршуватися.

Як повідомляє "K2Kapital", зниження продажу на ринку житла призводить до зниження цін на житло та ділової активності в секторі будівництва. Внаслідок цього фінансовий сектор продовжить списування своїх активів, пов"язаних із несприятливими торгівельними умовами на фінансових ринках.

В умовах погіршення на ринку житла Федеральна Резервна Система (ФРС) ще не скоро піде на збільшення відсоткових ставок. Навіть незважаючи на значне зростання інфляційного тиску, викликаного високими цінами на нафту. Про це свідчить динаміка ставки "Libor" з терміном звернення 1 рік, яка знизилась до 3,1662%, порівняно з 3,2225% на початку серпня.

Єна 9 вересня зросла проти основних світових валют на тлі побоювань подальших кредитних списувань фінансового сектору. У вівторок надійшла інформація, що переговори між "Lehman Brothers Holdings Inc" та потенційним інвестором "Korea Development Bank" закінчилися безрезультатно.

Внаслідок цього акції "Lehman Brothers" знизилися на 44,95%. Раніше повідомлялося, що "Lehman Brothers Holdings Inc" у третьому кварталі за прогнозами аналітиків спише $8,2 млрд., пов"язаних із несприятливими торгівельними умовами на фінансових ринках.

Ці новини викликають високу волатильність на валютних ринках. Тому інвестори, які торгують на різниці між відсотковими ставками, купують валюти з низькою відсотковою ставкою, що б уникнути ризику, пов"язаного зі зміною курсової різниці.

Євро у середу буде активним на тлі чергового квартального виступу глави Європейського Центрального Банку (ЄЦБ) Ж.-К. Тріше в Європарламенті. Виступ очікують о 10:00 за київським часом Ж.-К. Тріше у своєму виступі може висловитися з приводу подальших перспектив грошово-кредитної політики та просигналізувати про слабке економічне зростання останнім часом.

Станом 8:00 за київським часом індекс "Dollar Index", що дозволяє оцінити вартість долара щодо "кошика" із шести основних валют світу, торгується на рівні 79,32, порівняно з ціною відкриття 79,48.

Пара EUR/USD торгується на рівні 1,4148, порівняно з ціною відкриття 1,4107. Пара GBP/USD торгується на рівні 1,7641, порівняно з ціною відкриття 1,7588. Пара USD/JPY торгується на рівні 107,14, порівняно з ціною відкриття 106,82, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Долар знижується на тлі поганих даних з ринку нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі