вівторок, 06 травня 2008 11:43

Долар і євро не подешевшають, - експерти

У понеділок, 5 травня, трохи підвищився курс наявної інвалюти в обмінниках, який перед травневими святами знизився на 3-5 копійок.

Як пише "Сегодня", експерти стверджують, що наявний долар цього року як мінімум не подешевшає, а курс євро коливатиметься в районі 8 гривень за євро.

Банкір Ігор Львов вважає: зміцненню гривні до долара заважає висока інфляція, яка до кінця року може сягти 20%. Також експерт прогнозує з цієї причини зниження іноземних інвестицій до України, а отже дефіцит долара, у тому числі і наявного.

Це означає, що долар поступово зміцнюватиметься і до кінця року може досягти навіть 5,1 гривень за долар в наявному продажі, а євро, відповідно, знову перевищить до грудня (як було в середині березня) рівень у 8 гривень за євро.

Банкір Фелікс Інденбаум упевнений, що найближчими місяцями курс наявного долара буде незмінним: 4,75 4,80 гривень за долар при покупці і 4,85 4,90 гривень за долар при продажі. Євро також збереже стабільність на нинішньому рівні 7,60 7,70 гривень за євро (покупка), і 7,80 7,90 (продаж).

Щоб зберегти заощадження від інфляції, обидва експерти радять зберігати їх в короткостроковій перспективі (до року) в гривні, бо по ній відсоток річних до 16%, а в доларі і євро лише 9 10%, а на термін два роки і більше в золоті.

Зараз ви читаєте новину «Долар і євро не подешевшають, - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі