четвер, 22 липня 2021 13:18

"Доки Китай закритий, не можемо втрачати час" - мати просить допомоги на реабілітацію дочки

Автор: Фото надане Оленою Дробинко
  18-річна Валерія Дробинко з Вінниці має діагноз гідроцефалія шунтозалежна, нижній спастичний тетрапарез з неможливістю ходіння й сидіння, атрофію зорових нервів. На черговий курс реабілітації у Модричах потрібно майже 100 тис.грн.
18-річна Валерія Дробинко з Вінниці має діагноз гідроцефалія шунтозалежна, нижній спастичний тетрапарез з неможливістю ходіння й сидіння, атрофію зорових нервів. На черговий курс реабілітації у Модричах потрібно майже 100 тис.грн.

18-річна Валерія Дробинко з Вінниці має діагноз гідроцефалія шунтозалежна, нижній спастичний тетрапарез з неможливістю ходіння й сидіння, атрофію зорових нервів. Перебуває в санаторії "Модричі". Курс реабілітації коштує близько 100 тис. грн. Потрібна допомога на наступний, який запланований на жовтень.

"Лєра народилася на 32-му тижні, бо відшарувалася плацента. Спочатку була на ШВЛ. До 5 років донечка була з шунтом у голові. Він не справлявся з відкачуванням рідини. Бо не вдало його поставили. Потім встановили інший, - розповіла Gazeta.ua мати Олена Дробинко. - Лєра перенесла шість складних операцій. Вона розумово збережена. Закінчила 10 клас за повною програмою. Ми постійно їздимо на реабілітації. Два роки тому були в Китаї. Почався великий прогрес. Лєра набрала вагу. Важила 28 кілограмів, а додому прилетіли з майже 40 кілограмами. Почала, тримаючись за ручку коляски, намагатися сісти в неї самостійно. Змогла сама крутити мотомед. Доки Китай закритий, ми не можемо втрачати час. Для Лєри підходить реабілітація в "Модричах". Важливе комплексне лікування. Один курс коштує 99 438 гривень. Нам треба пройти одразу два".

Валерія потребує щонайменше чотири реабілітації на рік.

"Лєра має слабкі м'язи спини. Їх треба укріпляти. У "Модричах" майже всі процедури спрямовані на відновлення рухових функцій. Одного сеансу замало.
Тому змушені записатися в чергу на жовтень. Усі 18 років нам допомагають небайдужі люди. Я безмежно вдячна кожному, хто зробив посильний внесок у порятунок моєї дитини. Просимо допомогти зібрати кошти на наступну реабілітацію", - говорить Олена Дробинко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хвороба міцно вхопилася за доньку" - мати благає про допомогу на лікування дитини

Реквізити для допомоги:
картка Приватбанку: 5168 7574 0210 6449 (Дробинко Олена Петрівна).

Зараз ви читаєте новину «"Доки Китай закритий, не можемо втрачати час" - мати просить допомоги на реабілітацію дочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі