понеділок, 18 червня 2007 17:58

Доісторичний осетер тероризує жителів Флоріди

Гігантський доісторичний осетер тероризує жителів американського штату Флоріда, займаючись акробатикою на мілководді без всяких правил. Риба вагою більше 90 кілограмів, виплигнувши з води, здатна ударом ввести людину кому.

Нова напасть у вигляді "броньованого" осетра вже випереджає за ступенем небезпеки традиційних алігаторів і акул, які мешкають в регіоні. На рахунку "річкової рибки" довжиною 2,5 метра, якій приблизно 225 млн. років, декілька десятків покалічених людей.

Правда, біологи стверджують, що риба "не зі зла" кидається на людей з води. Але жертвам, які при ударі твердокамінною лускою деколи падали за борт, непритомніли або навіть опинялися в комі від таких пояснень навряд чи легше.

У числі травм, нанесених атлантичним осетром, який мешкає в річці Суонні і іноді виплигує над поверхнею води, значаться тріщина хребта, пошкодження легені і горла, порвана селезінка, зламані ребра, а також поранення, що потребували втручання пластичного хірурга.

Так, наприклад, одній жінці після зустрічі з осетром довелося вправити три пальці, а ще один - ампутувати. Осетер навіть виявляється здатний спровокувати річкову аварію: одного разу двоє чоловіків, прагнучи уникнути удару з рибиною, що виплигнула з води, врізалися на човні в міст і отримали численні поранення.

Проте до цих пір невідомо, що примушує осетрів займатися акробатикою, хоча відмічено, що пік їх активності доводиться головним чином на червень-серпень. Деякі учені вважають, що риби використовують стрибки для спілкування між собою, інші вважають, що таким чином вони прочищають зябра. А хтось говорить, що осетер стрибає просто тому, що може це робити.

За минулий рік на річці Соунні було госпіталізовано 10 людей, які отримали поранення через зіткнення з осетром. З початку нового літнього сезону вже поранені двоє. Однією з жертв стала жінка, яку риба вагою майже в 60 кілограм скинула за борт яхти.

Минулого року однією з жертв стала 32-річна Дон Пуар"є. Вона плавала на човні з своїм другом, коли осетер завдовжки майже в 2 метри вилетів з води, ударив її по обличчю, розбив двигун човна, звалився назад у воду і поплив геть.

Жінка прийшла в свідомість лише за два тижні, після чого їй довелося звертатися до пластичних хірургів для відновлення однієї сторони обличчя.

Місіс Пуар"є протягом шести тижнів носила шину через перелом щелепи, а рахунки за лікування склали 130 тисяч доларів, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Доісторичний осетер тероризує жителів Флоріди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі