вівторок, 15 січня 2008 08:56

Дочка Фухіморі виставить свою кандидатуру на виборах президента Перу

Дочка колишнього президента Перу Альберто Фухіморі – Кейко – оголосила про намір виставити свою кандидатуру на виборах глави держави, запланованих на 2011 рік, повідомляє AFP.

32-річна Кейко Фухіморі, що є депутатом парламенту Перу, в понеділок повідомила, що створює нову політичну партію – "Fuerza 2011" ("Сила 2011"), кандидатом від якої вона стане на майбутніх виборах президента.

"Я йду на президентські вибори для того, щоб довести – мій батько не винен. Народ Перу поважає його, і дані опитувань громадської думки це підтверджують", – сказала дочка колишнього президента. Кейко Фухіморі на виборах до парламенту країни, що відбулися в 2006 році, отримала на свою підтримку 700 тисяч голосів – максимальна кількість за всю історію Перу.

Альберто Фухіморі посідав посаду президента Перу з 28 липня 1990 по 17 листопада 2000 року. У 2000 році Фухіморі змушений був емігрувати на батьківщину своїх батьків, до Японії, а через п"ять років виїхати в Чилі.

Влада Перу звинуватили Фухіморі в корупції і порушеннях прав людини. У вересні 2007 року власті Чилі погодилися екстрадіювати Фухіморі, в грудні суд Перу засудив колишнього президента до шести років ув"язнення, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дочка Фухіморі виставить свою кандидатуру на виборах президента Перу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі