субота, 05 травня 2007 16:53

Дочка екс-президента Киргизії посаджена під домашній арешт

Дочці колишнього президента Киргизії Бермет Акаєвій вибраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за звинуваченням за трьома статтями Кримінального кодексу республіки.

"Сьогодні Чуйською обласною прокуратурою мені пред"явлено звинувачення по трьох статтям Кримінального кодексу Киргизії - перешкодження здійсненню правосуддя, неповага до суду і знищення документів - і видана санкція про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту", - заявила Акаєва журналістам в суботу після допиту в Чуйській обласній прокуратурі.

Вона пояснила, що домашній арешт припускає, що їй заборонено покидати Бішкек і пізно увечері виходити зі своєї квартири. Акаєва заявила: "Ні з одним звинуваченням я не згодна і вважаю це політичною справою".

"Це політичні репресії проти мене і моїх прихильників, яких звинувачують в організації масових безладів, мені ж це звинувачення пред"явлено не було", - додала Б.Акаєва.

Дії влади вона пояснює наміром не допустити її до можливої участі у виборах депутатів парламенту по Кемінському виборчому округу (Чуйська область). "Теоретично я маю право приймати участь у виборах, пред"явлення мені звинувачення є одним із способів, щоб не допустити мене на вибори, інших способів влада вибрати не може", - сказала Акаєва.

У свою чергу адвокат Акаєвої Ікраміддін Айткулов заявив журналістам, що "слідство ведеться із звинувачувальним ухилом". "Звинувачення було пред"явлене ще до того, як були проведені необхідні слідчі дії, не зібрані необхідні доводи, не проведено жодної очної ставки. З цього можна зробити висновки, що слідство йде із звинувачувальним ухилом і це необгрунтовано", - сказав він.

В кінці квітня Чуйська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом масових безладів, подіям в ніч на 24 квітня в Кемінськом райсуді, який розглядав питання про позбавлення Акаєвої реєстрації кандидатом в депутати парламенту, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Дочка екс-президента Киргизії посаджена під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі