четвер, 12 липня 2007 09:48

Добиватися екстрадиції Лугового буде МЗС Великобританії

Британські влада сприйняла як виклик відмову Росії видати їм Андрія Лугового, підозрюваного в отруєнні колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

Вчора посольство Великобританії в Москві повідомило, що справа про вбивство Литвиненка, що до цих пір вважалася виключно кримінальною, відтепер переходить у ведення міністерства закордонних справ. МЗС Великобританії вже розробляє комплекс у відповідь заходів відносно Москви, який найближчим часом буде переданий на розгляд британського парламенту.

Таким чином, Лондон вперше визнав, що перестрілка, яка триває вже декілька місяців між Росією і Британією у справі про вбивство Литвиненка перетворилася на повномасштабний дипломатичний конфлікт.

Як повідомили в МЗС Великобританії, там вже приступили до вироблення можливої відповіді на відмову Росії. "Відтепер цим питанням займається МЗС. Наступний крок в цьому питанні робитиме саме він", - підтвердила прес-служба посольства в Москві. Спеціальна доповідь Форін-офісу з пропозиціями з приводу "перегляду умов співпраці" має бути найближчим часом бути представлена парламенту. Втім, коментувати, що це будуть за пропозиції, в дипмісії відмовилися.

Як відзначають у Великобританії, такі рішучі дії британського уряду можуть бути пов"язані з тим, що уряд Гордона Брауна перебуває при владі всього два тижні, тому хоче продемонструвати власну ефективність.

За останні два тижні популярність нового кабінету істотно виросла - після того, як він швидко і рішуче відреагував на терористичні атаки в Лондоні і Глазго. Очевидно, щоб не зменшувати темпу, уряд Брауна вирішив з таким же натиском узятися за справу Лугового, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Добиватися екстрадиції Лугового буде МЗС Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі