середа, 10 лютого 2021 18:07

До ЗНО можна підготуватися за 4 місяці - репетитор

До зовнішнього незалежного оцінювання з української мови залишається менш як 4 місяці.

Цьогоріч випускники, які планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно вибирати, яку саме роботу виконувати під час ЗНО. Йдеться про сертифікаційну роботу з української мови чи сертифікаційну роботу з української мови та літератури.

Автор: testportal.gov.ua
  “До ЗНО можна підготуватися за 4 місяці” - репетитор
“До ЗНО можна підготуватися за 4 місяці” - репетитор

"До ЗНО можна підготуватися за 4 місяці, якщо учень має ґрунтовні знання та швидко засвоює матеріал. При підготовці потрібно звернути увагу на синтаксис і пунктуацію. Саме за цими розділами подають найбільше завдань. Крім того, ці знання необхідні для написання власного висловлення", - розповідає Gazeta.ua репетитор з української мови Лариса Чемерис.

Для якісної підготовки до складання ЗНО з української мови експерт радить виконувати якомога більше тестових завдань. Це сприятиме кращому запам'ятовуванню матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин посилив попит на репетиторів з української мови

"Усі правила швидше й легше запам'ятовувати в процесі діяльності. Теорія без практики німа, а практика без теорії сліпа. Підготовка до ЗНО кожного дня - справа добра й результативна, проте до всього потрібно підходити мудро. Потрібно пам'ятати, що виснажений спортсмен до фінішу першим не прийде. Так і в навчанні: дитина має правильно розподілити час", - додає Лариса Чемерис.

Репетитор радить також приділяти увагу наголосам, лексиці та граматиці. Саме за цими темами у випускників виникає найбільше складнощів.

1 лютого 2021 року розпочалася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021-го. Цьогоріч реєстрація триватиме до 5 березня. Участь в основній сесії ЗНО безкоштовна. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із 5 навчальних предметів.

Зараз ви читаєте новину «До ЗНО можна підготуватися за 4 місяці - репетитор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі