четвер, 02 серпня 2012 13:16

До ВНЗ надійшла рекордна кількість заяв за всі роки незалежності - Табачник

До ВНЗ надійшла рекордна кількість заяв за всі роки незалежності - Табачник
Дмитро Табачник розповів про результати вступної кампанії. Фото: poltava.pl.ua

За числом поданих заяв цьогорічна вступна кампанія б'є рекорди за всі роки незалежності України. До приймальних комісій надійшло 1 901 503 заяви вступників до ВНЗ. Всього 620 040 людей виявили бажання здобути вищу освіту. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти Дмитро Табачник.

За його інформацією, в цьому році в загальнонаціональному масштабі було запроваджено дистанційне подання заяв у ВНЗ. Майже 68 тисяч подали заяви лише в електронному вигляді.

Всього до Єдиної державної бази з питань освіти було підключено 1078 вищих навчальних закладів.

"Найбільше заяв надійшло до Київського університету ім. Шевченка — 45 467. Там середній конкурс складав понад 14 осіб на місце. До "Київського політехнічного інституту" надійшло 41 071 заяв. Конкурс — 9 осіб на місце. Львівський університет ім. Франка отримав 40751 заяв. Конкурс складав 13,5 вступників на місце. До Національного авіаційного університету надійшло 35 283. Конкурс складав 17 осіб на місце. До "Львівської політехніки" подали 32 887 заяв. Було 12 осіб на місце", - сказав міністр.

Він наголосив, що цього року понад 120 приватних університетів та інститутів не зуміли зібрати навіть по 100 заяв.

"Підвищення прохідного балу із профільного предмету до 140 балів не завадило виконати державне замовлення і дозволило підібрати насправді кращих вступників", - наголосив Табачник.

Зараз ви читаєте новину «До ВНЗ надійшла рекордна кількість заяв за всі роки незалежності - Табачник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі