понеділок, 11 червня 2007 11:28

До України привезуть мощі апостола Луки

Московському патріархату передана чесна глава апостола і євангеліста Луки, якій зможуть уклонитися віруючі Росії, України та Білорусії.

Церемонія передачі святині російській делегації відбулася в суботу рано вранці в російському Свято-Пантелеймоновому монастирі на Святій горі Афон.

Від храму, де зберігалися мощі, їх пронесли хресним ходом до катера: на нім делегація з Росії поїде в місто Уранополіс, звідки вона вилетить до Москви.

У російську столицю святиня буде доставлена близько 16.00 мск, після чого її привезуть у храм Христа Спасителя – там мощі урочисто зустрінуть патріарх Московський і всієї Русі Алексій II і тисячі православних віруючих.

У головному храмі Російської православної церкви святиня перебуватиме до 17 червня. Потім її переправлять до Санкт-Петербурга, Києва, Запоріжжя, Красноярська, Кемерово, Барнаула, Волгограду, Елісти й, нарешті, до Мінська.

В Україні святі мощі будуть з 22 по 28 червня (22–27 червня – Києво-Печерська лавра, 27–28 червня – Свято-Андріївський кафедральний собор Запоріжжя - ІФ).

Акція організована Фондом Андрія Первозванного з благословення Алексія II, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «До України привезуть мощі апостола Луки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі