середа, 22 серпня 2007 12:57

До Тернополя привезли чудотворні ікони

У Тернопіль привезли чудотворну ікону "Чорнобильський Спас" і чудотворну ікону Святителя Миколая.

Як повідомили в кафедральному соборі Української православної церкви Московського патріархату святих мучениць Віри, Надії, Любові й Софії, ці ікони возять всією Україною для духовного й тілесного зцілення віруючих, а також молитовного єднання та духовної підтримки чорнобильців, які живуть у нашій державі.

Привезли ікони зі Свято-Іллінського храму — єдиного діючого в Чорнобильській зоні. Пробудуть ікони в Тернополі впродовж двох тижнів.

Як відзначили отці, на іконі "Чорнобильський Спас", всупереч традиціям іконопису, Господь зображений разом з людьми. Ісус Христос стоїть на хмарі в центрі композиції, праворуч — Архістратиг Михаїл, ліворуч — Богородиця. А під ними — обпалена радіаційним вогнем земля з єдиним уцілілим деревом, передає "УНІАН".

Ініціатива написання ікони належить ліквідаторам-чорнобильцям. 28 серпня 2003 року, на свято Успіня Пресвятої Богородиці, ікону освятили в Києво-Печерській Лаврі. За свідченням очевидців, під час освячення над іконою пролетів білий голуб, а потім на небі раптом засяяла веселка, хоча дощу перед цим не було. Вважаючи це Божим благословенням, священнослужителі й віруючі визнали ікону чудотворною. Перед нею служать панахиди в дні пам"яті про чорнобильську катастрофу.

За словами отців, найближчим часом планується створити копію цієї ікони для Почаєвськой Лаври в Тернопільській області.

Зараз ви читаєте новину «До Тернополя привезли чудотворні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі