Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 09:06

До президентської гонки в США долучився ще один кандидат

В боротьбу за посаду президента США вступив ще один кандидат - колишній конгресмен-республіканець, а зараз представник Лібертаріанської партії Боб Барр, повідомляє Радіо "Свобода".

На думку Барра, виборцям потрібний альтернативний кандидат, який істотно скоротить роль федерального уряду. Зокрема, він збирається різко зменшити кількість урядовців і обмежити їх права. На прес-конференції у Вашингтоні Барр також пообіцяв, що, якщо стане президентом, почне виведення американських військ з Іраку і скоротить кількість американських військових баз.

Два роки тому Барр вийшов з республіканської партії, пояснивши, що його не влаштовує "авторитарна" політика республіканців, які не бажають скорочувати урядові витрати і намагаються обмежити громадянські свободи в цілях боротьби з тероризмом.

На думку політологів, якщо Барр стане кандидатом в президенти США, то він зможе відібрати частину голосів у колишнього соратника по партії Джона Маккейна. Втім, шансів на успіх у нього мало.

59-річний Барр, за освітою адвокат, представляв в період з 1995 по 2003 рік штат Джорджія в нижній палаті Конгресу США і відрізнявся украй консервативними поглядами. Так, нагадує ИТАР-ТАСС, він нещадно критикував демократа Біла Клінтона, коли той був президентом.

Саме Барр направив в березні 1997 року в юридичний комітет палати представників офіційний запит про розгляд можливості імпічменту щодо Клінтона через скандальну історію зі стажистом Білого дому Монікою Левінські. Тоді конгресмен закликав покласти край "загрозливій практиці політичних зловживань" адміністрації.

Лібертаріанська партія оголосить про те, хто буде її кандидатом на виборах, на з"їзді, який пройде з 22 по 26 травня в Денвері.

Ця партія була створена в 1971 році в штаті Колорадо. У основі її програми - принцип максимальної свободи особистості і різкого обмеження ролі уряду в житті країни. Представники партії регулярно беруть участь в боротьбі за Білий дім, проте їм жодного разу за всю історію США не вдалося посісти навіть друге місце. На минулих виборах в 2004 році року кандидат від лібертаріанців набрав менше 1% голосів.

Як відомо, наразі основними претендентами на посаду президента США є кандидат від Республіканської партії Джон Маккейн та кандидат від Демократичної партії, яким може стати або Барак Обама, або Хіларі Клінтон – демократи ще не визначилися зі своїм представником, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «До президентської гонки в США долучився ще один кандидат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути