вівторок, 23 березня 2010 08:51

До переходу на літній час потрібно готуватися за тиждень

До переходу на літній час потрібно готуватися за тиждень

У найближчу неділю, 28 березня, о 3 годині за київським часом на території України буде введено так званий "літній" час: стрілки годинника по всій країні будуть переведені на одну годину вперед.

До переведення годинників на літній час лікарі радять починати готуватися приблизно за тиждень.

"Поступово намагайтеся лягати спати і вставати вранці на 20-40 хвилин раніше, ніж зазвичай. Щоб швидше заснути, прийміть увечері теплий душ, а щоб вранці швидше прокинутися - контрастний", - порадив врач-реабілітолог Борис Скачко.

"Навіть здоровим людям варто попити настоянку глоду, щоб через перебудову на новий часовий режим не "стрибав" тиск", - говорить він.

Нагадаємо, перехід на літній час традиційно здійснюється в останню неділю березня.

Практика щорічного переходу на зимовий і літній час застосовується в даний час більш ніж в ста країнах світу.

На думку експертів, це сприяє раціональнішому розподілу електроенергії, використанню світлового дня. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних особливостей.

Вперше літній і зимовий порядок відліку часу був введений в цілях економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби в 1908 році в Англії.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «До переходу на літній час потрібно готуватися за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі