середа, 19 грудня 2007 08:10

До парламенту Киргизії проходять три партії

До парламенту Киргизії, за попередніми даними, проходять три партії.

Пропрезидентська "Ак Жол" (Світлий шлях), "Соціал-демократична партія Киргизії" (СДПК), а також Партія комуністів, повідомили представники ЦВК Киргизії, подолали необхідний п"ятипроцентний бар"єр, а також набрали більше 0,5 відсотка голосів в кожній з семи областей республіки, містах Бішкек і Ош. "Ці три партії, - повідомили в ЦВК Киргизії, - зможуть прийняти участі в розподілі 90 депутатських місць в парламенті республіки".

На сайті ЦВК Киргизії, за станом на 07:25 середи, повідомлялося, що після обробки даних з 95,44 відсотка дільниць, лідирує "Ак Жол", на другому місці опозиційна "Ата-мекен" - 8,7 відсотка, на третьому СДПК - 4,25 відсотка голосів. Партія Комуністів Киргизії четверта з 2,86 відсотка поданих голосів.

Раніше ЦВК Киргизії повідомив, що "Ата-мекен" не виконала умову про подолання напівпроцентного бар"єру в семи областях республіки і не пройде до парламенту. Прихильники партії оголосили про фальсифікацію результатів виборів і пообіцяли масові акції протесту, повідомляє в середу вранці "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «До парламенту Киргизії проходять три партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі