понеділок, 17 грудня 2007 08:34

До парламенту Киргизії проходить одна партія

До парламенту Киргизії проходить одна партія
До парламенту Киргизії проходить одна партія - пропрезидентська "Ак Жол", повідомив представник ЦВК країни. Враховуючи напівпроцентний виборчий регіональний бар"єр, за станом на даний момент до парламенту проходить тільки народна партія "Ак Жол. Згідно із законом, щоб пройти до парламенту, партії необхідно набрати не тільки 5%, але і подолати бар"єр 0,5% в кожному регіоні країни.

В Киргизії 2,7 млн. виборців, тому політичній партії в кожному регіоні (сім областей, Бішкек, Ош) необхідно набрати 13,5% тисячі голосів виборців. Проте в одній з областей Киргизії - Таласськой - всього 120 тисяч виборців, тобто партія, що набрала в цьому регіоні навіть 10% голосів виборців від облікового складу, не зможе пройти до національного парламенту.

Після обробки 81% бюлетенів п"ятипроцентний бар"єр подолали дві партії - "Ак Жол"(47,88%) і опозиційна "Ата Мекен" (9,28%).

В понеділок у Верховному суді Киргизії повинне розглядатися питання про відповідність бар"єру в 0,5% законодавству країни, сообщшаєт РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «До парламенту Киргизії проходить одна партія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі