понеділок, 24 грудня 2007 14:09

До нової Держдуми увійшли жінки з Playboy

Сьогодні у депутатів нової Думи - хвилюючий день: рівно опівдні почнеться перше засідання. Очікувалося, що привітати свій парламент приїде і президент Путін. Але він від візиту на Мисливський ряд вирішив відмовитися, зіславшись на зайнятість. П'ята дума майже не зазнала змін. Там, як і раніше, чотири фракції - "ЄР", КПРФ, ЛДПР та "СР". А депутатський корпус оновився наполовину. Жінок стало більше.

Тепер і думі 62 жінок-депутатів (приріст, в порівнянні з минулим скликанням, на 18). Причому вперше до парламенту потрапили гламурні спортсменки, завсідники світських хронік на зразок Аліни Кабаєвої, Світлани Хоркіної і Світлани Журової.

 

62 нинішні депутатки - це 14% від загального числа депутатського корпусу, що непристойно мало за європейськими мірками.

Самою "чоловічою" фракцією виявилася КПРФ - всього 4 пані з 57 людей. На другому місці - ЛДПР (4 з 40). Потім йде "ЕР" - 44 жінки з 315. В партії Сергія Міронова виявилося найбільше жінок: майже 30%, 11 з 38.

22 жінки з 62 - депутатки минулого скликання (причому четверо сидять в Думі з 1993 року безвилазно: Світлана Горячева, Катерина Лахова, Оксана Дмітрієва та Алевтина Апаріна). Сім бізнес-леді. Три громадські діячі. 12 чиновників, федеральних і регіональних. Дві колишні космонавтки - Олена Кондакова та Світлана Савіцкая. Є і балерина з Великого театру Світлана Захарова.

А спортсменок тепер п'ять. Гімнастки Кабаєва і Світлана Хоркіна, ковзанярка Світлана Журова, фігуристка Ірина Родніна, а також майстер спорту з боксу, адвокат по професії Наталія Карповіч. "Все, можна випускати еротичний календар "Жінки Державної думи"!" - веселяться чоловіки-депутати, а тих, хто не розуміє, звідки така грайливість в тоні, зазивають в кабінет подивитися в Інтернеті фотографії Кабаєвої, Хоркіної і Карповіч, які знімалися в напіводягненому вигляді для різного роду видань на зразок "Плейбоя".

Остання, багатодітна мати, вже роздає гламурні візитні картки рожево-сріблястого кольору з портретом в напівпрофіль і радує око думських старожилів білявими кучерями, блискучим піджачком і дуже спокусливим вирізом, повідомляє "Московский Комсомолец".

Зараз ви читаєте новину «До нової Держдуми увійшли жінки з Playboy ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі