середа, 27 червня 2007 15:45

До Москви-річки ллється чорна вода

Заступник глави Росприроднагляду Олег Мітволь повідомив, що з 11 години ранку 27 червня до Москви-річки поступає чорна вода. Мітволь припустив, що вода йде з колекторів "Москва-сіті".

Викид стався в районі Краснопресненської набережної прямо навпроти Білого дому. У Росприроднагляді припускають, що у воді міститься бетоніт.

На місці працює плавуча лабораторія департаменту природокористування. За підсумками аналізу води буде складений акт, який направлять в природоохоронну прокуратуру. Крім того, Росприроднагляд має намір клопотати в Генеральній прокуратурі про порушення кримінальної справи за статтею "забруднення вод".

Напередодні Олег Мітволь вже виступав з різкими заявами в адресу підрядчиків "Москва-сіті". Росприроднадзор виявив порушення природоохоронного законодавства в ході перевірки очисних споруд ММДЦ "Москва-сіті" в районі Студенец-Ваганьковського струмка. Зокрема, був порушений гідрологічний режим Москви-річки і утворився насипний острів біля Краснопресненської набережної. Крім того, за попередньою оцінкою Росприроднагляду, будівельна організація НВО "Космос" незаконно розширила територію об"єкту, що будувався.

Мітволь заявив, що найближчим часом буде проведене адміністративне розслідування, а до суду буде направлений позов про припинення діяльності компаній-порушників, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «До Москви-річки ллється чорна вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі