пʼятниця, 28 листопада 2008 14:32

До літа кількість безробітних може перевищити 2 мільйони людей

Кількість безробітних в Україні до літа 2009 року може перевищити 2 млн. людей. Про це на прес-конференції заявив керівник інформаційно аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.

М. Івченко відзначив, що на даний момент безробіття в Україні становить 1,4 млн. людей, або 6,2% від економічно активного населення. Водночас, за даними Державної служби зайнятості, офіційно кількість зареєстрованих безробітних на кінець жовтня 2008 року становить 530 тис. осіб, тобто, 1,9% від населення працездатного віку.

До весни 2009 року загальна кількість безробітних може збільшитися на 500-600 тис. осіб - до 1,9-2 млн. людей, і в такому випадку показник безробіття становитиме 8,4-8,9%. Кількість офіційних безробітних на середину весни може зрости на 200-220 тис. людей.

При цьому, за прогнозами "Форекс Клубу", в гірничо-металургійному комплексі і в хімічній промисловості під загрозу звільнення потрапляють до 130 тис. людей, а в будівельній і банківській сферах - до 70 тисяч.

Крім того, значні звільнення зачеплять сектор рітейлу.

Нагадаємо, раніше Міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова заявила, що за попередніми експертними оцінками, рівень безробіття в наступному році може зрости до 7,7%, а погіршення ситуації на ринку праці і зростання безробіття можна чекати вже починаючи з грудня поточного року. За інформацією Міністра, на початку листопада в країні нараховувалося 1,4 млн. безробітних. Тільки за перші два тижні листопада їх кількість збільшилася на 54 тис, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «До літа кількість безробітних може перевищити 2 мільйони людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі