пʼятниця, 21 грудня 2012 22:50

"До кінця світу треба готувати свідомість, а не купувати свічки" - Громовиця Бердник

Культуролог Громовиця Бердник вважає, що люди очікують кінця світу століттями, але нічого не роблять, щоб працювати над власною свідомістю і розвитком для того, щоб цього кінця не сталося.

Наскільки серйозно сприймаєте передбачення про кінець світу 21 грудня?

По-перше майя ніде не відзначили в своїх календарях, що це кінець світу. Дата ця пішла гуляти світом з легкої руки письменника Хосе Аргуельса, який написав у кінці 70-х років книгу "Фактор майя", де виклав усі нюанси їхньої лічби. Там 21 грудня 2012 року в перекладенні на наш час називалося кінцем так званого довгого рахунку. Ніде в їхніх календарях не відзначено, що це кінець світу. Це кінець рахунку, як нова ера, це всього-на-всього кінець певного циклу. Насправді й параду планет немає. Найближчий парад планет у 2022 році буде - це те, що астрономи можуть чітко розрахувати. Парад планет уже не раз був, навіть у 20 столітті, і нічого не відбувалося.

Є також припущення, що цього дня можуть відбутися енергетичні зміни. Перехід в Еру Водолія.

Енергетичні певні зміни таки відбуваються. Але вони почали відбуватися вже раніше. Це не значить, що 21 числа ми всі різко станемо просвітленими. Такого не буває. Миттєвим може бути індивідуальне просвітління, як це сталося з Буддою, але до цього Будда йшов багато років через роздуми і медитації. Можливе просвітління всієї планети. Але для цього треба, щоб кожен підготував свою свідомість. Пророцтва були завжди - це не вигадка нашого часу. Люди весь час спостерігають, як закінчуються дні і весни, і що час іде по колу. Масова істерія щодо кінця світу - типова для людей. Але люди не готуються до кінця світу. Навіть якщо передбачити, що відбудуться квантовий стрибок. Але як люди до цього готуються? Вони не готують свою свідомість. А скуповують свічки, і навіть не замислюються, що якщо буде квантовий перехід - зміняться фізичні закони і свічки горіти не будуть. Якщо поміняються закони фізики чи зникне кисень - як свічки горітимуть? Не кажучи вже про те, що ми всі помремо відразу.

Є якісь слова чи замовляння, які можуть захистити людину перед катаклізмами?

Я 15 років віддала вивченню гуцульських традицій, і в них є легенда, що доки будуть Коляду колядувати і писанки писати, буде світ ся тримати. За їхніми уявленнями, далеко в горах у печерах колись Бог замкнув велике чудовисько, яке хотіло пожерти світ. Воно приковане ланцюгами до скелі. Ланцюги починають тріщати. Але коли люди колядують коляду на Різдво і пишуть писанки на Великдень, ланцюги зміцнюються. Коляди і писанки - це все сакральні речі. Найбільший оберіг - слово і ритуал, створені віками. Слово - найбільша сила. Людська цивілізація пішла по шляху техногену, ми користуємося костилями замість піти ногами. Наприклад, тим самим мобільним телефоном. Ми не знаємо до кінця можливостей людського організму і сили нашого слова. Можливо, якби знали, ми б зараз спілкувалися телепатично. І нам не потрібні були б ніякі телефони й інтернет. Можливо, у нас би була телепортація, і нам не потрібні були літаки. Подивіться на сагу про Гаррі Поттера. Там показані люди, які розвивали властивості своїх організмів. Маги - люди, які мали трохи більше властивостей, ніж пересічні люди, були завжди. Але це не розвивається масово.

Чи дійсно в Карпатах більше таких людей, ніж будь-де в Україні?

В Карпатах більше таких людей з однієї простої причини. Вона дуже матеріальна. Безпосередньо пов'язана з місцем. З тим, що там гори. Там кремній. У будь-якому телефоні і комп'ютері є кремній. Гори мають свою мінеральну структуру. Карпати мають в своїй основі кремнієву структуру. Кремній проводить інформацію. Вода і кремній - ідеальні провідники інформації. Маги живуть в оточенні природного провідника інформаційного. І тому легко зчитують усі інформаційні потоки. Ми всі оточені інформацією. А магічні дії - це вміння використовувати інформацію.

Можливо, природні катаклізми, які зараз почастішали - це початок кінця?

Виникає питання, чи довго ще природа буде терпіти те, що ми з нею робимо. Катаклізм може настати будь-якої хвилини. Щороку відбуваються цунамі, землетруси. Тобто планета м'яко дає нам зрозуміти: альо, ви неправильно щось робите. Природа показує нам, що вона сильніша від нас. Мольфар Михайло Нечай казав, що природа нас любить, як мати, але вона й сувора, як прокурор. Якщо природа захоче, буквально протягом короткого часу людства на землі не буде. На землі такий атомний потенціал, що потопу не треба. Достатньо землетрусу десь у якомусь місці, де зосереджено багато атомних електростанцій. Все, що записане у Святих писаннях - це символи. Не кажучи про те, що писали ці книги люди, візіонери. Вони бачили символ. Пророк за багато сотень років до нашої ери не може для себе інтерпретувати хмарочоси й атомні станції. Але він бачить образ, вогонь, наприклад, і його екстраполює на ті терміни і форми, якими він може оперувати.

Якби ви знали що живете останній свій день, як провели б його?

Що стосується мене особисто, то, як казав Дамблдор у "Гаррі Поттері", "для досконалого розуму смерть - це тільки чергова цікава пригода".

Ми будемо, можливо існувати в якійсь іншій формі. Але людина, яка підготувала свою свідомість, внутрішньо розуміє, що немає такого поняття як кінець. Будь-який кінець - це початок чогось іншого, вона себе знайде - де б її свідомість не опинилася. А якщо вона переживає за свою тілесну форму - це, як то кажуть, уже особисті проблеми. До речі, хтось із великих сказав, що люди мріють про безсмертя, але не знають, як провести вихідний.

Що ж стосується мене, то в останній свій день здійснила б деякі найбожевільніші свої фантазії. Якщо я озвучу свої фантазії, то ваш журнал комісія з питань моралі просто закриє. А по-друге, просто з цікавістю спостерігала б. Коли я відчую, що завтра настане кінець світу, я тоді буду знати, що робити. Це не найгірше відчуття. Ми щоранку прокидаємося вже іншими. Щоночі помирає якась частинка нашої сутності. Важливо не те, коли ти помреш. Важливо, як. Багато людей, які пережили клінічну смерть, пережили оцей стан відходу і втрачають страх смерті, тому що розуміють, що там нічого страшного нема. Людину лякає насправді невідомість. Звідти ніхто не повернувся, крім Ісуса Христа. Після смерті буде чергова цікава пригода. Визнаю реінкарнацію. Не було б сенсу творити таку складну свідомість, якби нам було відпущено тільки 70-90 років в одному тілі. Наша свідомість, покидаючи тіло, втілюється в нове тіло, проживає нове життя і розвивається далі.

А ви не були в Індії, щоби пізнати їхнє вчення про реінкарнацію?

Як казав мій батько, у кожного свої Гімалаї. Мої Гімалаї - Карпати.

Зараз ви читаєте новину «"До кінця світу треба готувати свідомість, а не купувати свічки" - Громовиця Бердник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі