вівторок, 18 лютого 2020 20:24

"До кінця року на Донбасі буде пів мільйона громадян РФ" - Клімкін

"До кінця року на Донбасі буде пів мільйона громадян РФ" - Клімкін
Павло Клімкін: Путін хоче очолити нову державу. Неважливо, яку посаду обійме. Бачить нас і Білорусь у зоні його впливу. Фото: Тарас Подолян

Кремль ніколи не йтиме на поступки нашій державі. Для нього успіх України означає остаточну поразку, крах його моделі.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Росія може робити якісь кроки щодо Донбасу тільки коли бачитиме, що вони сприятимуть тотальному соціальному вибуху і дестабілізації. Кремль не хоче, щоб демократична Україна взагалі існувала.
Путін хоче очолити нову державу. Неважливо, яку посаду обійме. Бачить нас і Білорусь у зоні його впливу", - вважає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: "Агресор вчинив провокацію. Збройні сили України дали гідну відсіч"

Якщо введемо військових радників у Луганськ і Донецьк й частково на кордон відбудеться замороження конфлікту, каже він.

"Тоді будемо розморожувати гуманітарну сферу. Утвориться Міністерство інтеграції. Буде масштабна програма гуманітарної взаємодії. Зачіпатиме проблеми охорони здоров'я, освіту, соціальну сферу. Потрібна візія держави. Її обов'язково має підтримувати суспільство. Інакше нічого не вийде.
Росія роздала на окупованих територіях уже 200 тисяч своїх паспортів, за офіційними даними. За місяць - 30 тисяч документів. Такими темпами до кінця року на Донбасі буде пів мільйона громадян РФ. Тоді зникне будь-яка логіка того, що українська влада робить для реінтеграції окупованих територій. Треба виробити систему покарань. Донести її до місцевих. Вони мають знати, що втратять, якщо візьмуть російський паспорт", - додає Павло Клімкін.

Повне інтерв'ю з Павлом Клімкіним читайте у журналі "Країна" від 20 лютого або тут.

Зараз ви читаєте новину «"До кінця року на Донбасі буде пів мільйона громадян РФ" - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі