четвер, 08 квітня 2021 21:45

До кінця року хочуть вакцинувати 70% дорослого населення

До кінця року хочуть вакцинувати 70% дорослого населення
Ляшко вважає, що потрібно агітувати людей зробити щеплення. Фото: Reuters

До кінця року МОЗ планує вакцинувати 70% дорослого населення України.

Для цього необхідна наявність вакцин та бажання громадян вакцинуватися, заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі "Україна 24".

"Коли ми говоримо про те, що нам поставлена ​​задача до кінця 2021 року вакцинувати 70%, ми повинні зробити все, щоб це сталося. Зараз у нас квітень, ми розуміємо, що потрібно робити близько 6 млн щеплень на місяць, 220 на добу, без вихідних, для того, щоб забезпечити виконання цього плану. Є кілька змінних, які будуть впливати на виконання. Перша змінна - наявність вакцин. Їх має бути як мінімум мільйон, щоб ми могли задіяти всі наші ресурси. І поставки повинні бути ритмічними, без збоїв", - сказав він.

Ляшко вважає, що потрібно агітувати людей робити щеплення.

"Друга складова - люди повинні прийти вакцинуватися. З 70% в середньому 50% зараз бажають вакцинуватися, 20% ми повинні запросити. Ми повинні їх переконати за цей проміжок часу. Треба йти в групи в соцмережах, переконувати, ми зараз працюємо з ВООЗ і ЮНІСЕФ для того, щоб ще раз розповісти про всі потенційні переваги вакцинації в порівнянні з перенесенням хвороби", - розповів заступник міністра.

Зараз в Україні спостерігають 0,3% несприятливих наслідків після усіх ін'єкцій та близько 800 подій після імунізацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке Національний план Covid-вакцинації - пояснення МОЗ

"Чи будуть вони надалі? Так. Але позитив і тяжкість перебігу хвороби в випадку інфікування після вакцинації непорівнянні з тими несприятливими подіями, які можуть виникнути в день ін'єкції, в місці ін'єкції або через певний час. Від цього не вмирають", - пояснив головний санлікар.

Українців поза групою ризику, які записалися на вакцинацію через додаток "Дія", не запрошують щепитися залишковими дозами. Черга на Covid-вакцинацію через е-сервіс є своєрідним листом очікування лише для кожної конкретної групи вакцинації. Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року хочуть вакцинувати 70% дорослого населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі