пʼятниця, 18 травня 2007 10:45

До довічного ув"язнення засудили підприємця, який замовив свого компаньйона

Апеляційний суд Криму засудив до довічного ув"язнення - вищої міри покарання, передбаченої Кримінальним кодексом України, 40-річного запорізького підприємця, який організував замах на вбивство свого компаньйона по бізнесу.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі кримської прокуратури.

"Злочинець тричі чинив замах на бізнесмена, який - неначе народився в сорочці - виявився недосяжним для "кілерів", найнятих конкурентом", - розповіли в прокуратурі.

Вперше не дала належного "ефекту" прикріплена вбивцями до автомобіля "об`єкту помсти" граната. Вона пошкодила машину, але не заподіяла шкоди пасажирам.

Друга спроба призвела до трагічного результату - помилково було вбито депутата Запорізької міської ради, який зупинився в ялтинському будинку бізнесмена.

Втретє - намагаючись здійснити злочинний намір, один з кілерів прикріплював до машини гранату і загинув від вибуху в результаті необережності.

10 червня 2006 року в Ялті (Крим) на очах у своєї 13-річної доньки був розстріляний депутат фракції "Блоку Юлії Тимошенко" Запорізької міськради Віктор Савкін. Через три дні правоохоронці затримали замовника "помилкового" вбивства.

"Кілерів" - жителів Запорізької області, 29-ти і 38-ти років - заарештували 12 серпня 2006 року.

Зібрані прокуратурою Криму докази вини обвинувачуваних повністю підтвердились у суді. Враховуючи обставини скоєння злочину, Апеляційний суд Криму засудив організатора вбивства до довічного ув"язнення. "Кілерів" засуджено до 13 років позбавлення волі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «До довічного ув"язнення засудили підприємця, який замовив свого компаньйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі