понеділок, 09 лютого 2009 15:34

До Дня Києва столиця отримає новий герб і прапор

До Дня Києва столиця отримає новий герб і прапор

Вже у цьому році до Дня Києва столиця отримає оновлені герб і прапор. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Сергій Рудик під час засідання робочої групи із підготовки проектів зображення герба і прапора м. Києва.

Як повідомили в прес-службі КМДА, С.Рудик пояснив, що Київрада ухвалила рішення про затвердження Герба Києва ще у 1995 році, але у ньому містяться тільки описи основних символів столиці. І, незважаючи на те, що образ архангела Михаїла використовується у всій офіційній символіці Києва, досі немає одного, затвердженого, еталонного зображення герба і прапора Києва. "Саме тому перед робочою групою стоїть конкретне завдання - в максимально стислі терміни розробити оновлені сучасні графічні образи герба і прапора Києва і винести їх на затвердження Київради", - відзначив заступник голови КМДА.

Пісня "Як тебе не любити, Києве мій" має стати гімном столиці

У прес-службі КМДА також відзначили, що особливістю цієї робочої групи є те, що залучені історики, мистецтвознавці, геральдисти і представники структурних підрозділів КМДА працюють абсолютно безкоштовно - на громадських началах. Зокрема, відомий геральдист і заслужений художник України Олексій Руденко висловив загальну думку всіх членів групи: "Все, що ми напрацюємо в рамках цієї комісії, є подарунком рідному місту".

Також на засіданні було ухвалено рішення про узагальнення всієї інформації про історію київського герба і розробку його опису відповідно до канонічної традиції у тижневий термін. Ці документи буде передано художникам і геральдистам, яким і почнуть створення графічного образу.

Нагадаємо, раніше голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявляв, що проекти ще одного символу Києва - гімну - будуть розглянуті у лютому. "Ми продовжуємо приймати пісні. У цьому році пісню "Як тебе не любити, Києве мій" подали родичі автора, власники авторського права. Я сподіваюся, що її розглянуть", - відзначив О.Бригінець і додав, що кияни все більше утверджуються у думці, що саме ця пісня має стати гімном столиці.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «До Дня Києва столиця отримає новий герб і прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі