субота, 19 липня 2008 11:00

До берегів Бразилії прибило сотні мертвих пінгвінів

Впродовж останніх двох місяців до берегів Бразилії прибило сотні мертвих дитинчат пінгвінів.

Однією з причин загибелі птахів фахівці вважають надмірний вилов риби. Через це пінгвіни, що мешкають в Антарктиці і Патагонії, запливають у пошуках їжі далеко в море, де їх відносять сильні океанські течії. За іншою версією, птахи гинуть через забруднення води.

"Забруднення води знижує імунітет тварин до грибка і бактерій, що викликає легеневі інфекції", - вважає Едуардо Пімента (EduardoPimenta), керівник агентства з захисту берегової лінії штату Ріо-де-Жанейро і охороні навколишнього середовища.

Біолог з Державного університету Ріо-де-Жанейро Ерлі Кошта (ErliCosta) не згоден з Пімента і упевнений, що рівень забруднення не настільки високий, щоб нашкодити тваринам. На його думку, в загибелі пінгвінів можна винити глобальне потепління, "яке впливає на океанські течії і створює велику кількість циклонів, що підвищують хвилювання морів".

Велика кількість дитинчат пінгвінів серед тіл, що вимиваються на берег, як він вважає, є підтвердженням його версії. За його словами, пінгвіненята дуже слабкі, щоб справитися з сильною течією.

Експерти відзначають, що подібне явище в цілому характерне для Бразилії, проте в таких масштабах пінгвіни гинуть вперше, повідомляє агентство AP.

Зараз ви читаєте новину «До берегів Бразилії прибило сотні мертвих пінгвінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі