четвер, 05 квітня 2007 13:14

До 75 млн збільшиться кількість хворих на рак людей до 2030 року

До 2030 року число нових діагностованих онкологічних захворювань у світі збільшиться більш ніж вдвічі. Загальне ж число хворих на рак зросте втричі і сягне числа 75 млн осіб, в основному за рахунок країн, що розвиваються. Про це заявив директор Міжнародного агентства ВООЗ з вивчення раку Пітер Бойль.

У 2000 році, за приблизними підрахунками ВООЗ, у всьому світі рак діагностували у 11 млн осіб, від онкологічних захворювань померли 7 млн, загальне ж число хворих сягало 25 млн осіб. До 2030 року число нових діагнозів може зрости до 27 млн, а число пацієнтів, які живуть з раком, сягне 75 млн.

За словах Бойля, основними причинами прогнозованого зростання захворюваності є збільшення загальної чисельності населення, зростання середньої тривалості життя, і, одночасно, відсутність доступу якісної медичної допомоги для значної частини населення.

Ще однією причиною поширення онкологічних захворювань, на думку представника ВООЗ, є експорт до країн третього світу таких сумнівних досягнень цивілізації, як алкоголізм і куріння, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «До 75 млн збільшиться кількість хворих на рак людей до 2030 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі