понеділок, 14 січня 2008 10:47

До $500 можуть збільшити штраф за керування авто в нетверезому стані

До $500 можуть збільшити штраф за керування авто в нетверезому стані
Президент Віктор Ющенко запропонував Верховній Раді збільшити штраф за водіння в нетверезому стані від п"ятнадцяти-двадцяти до вісімдесяти-ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 1360-2550 гривень (270-500 доларів США).

Про це йдеться в законопроекті N 1061-5 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", зареєстрованому в Раді 11 січня.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що його завданням є підвищення ефективності роботи співробітників підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ і судів щодо розгляду справ про порушення Правил дорожнього руху.

Законопроектом передбачається значне збільшення відповідальності за грубі порушення

Штраф за проїзд на червоне світло пропонують встановити на рівні 170-204 гривень


Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Земельний і Бюджетний кодекси і Закони Про міліцію, Про дорожній рух, Про рекламу, Про перевіз вантажів, Про обов"язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Президент також запропонував збільшити штрафи за негрубі порушення Правил дорожнього руху в середньому до 85-100 гривень.

При цьому передбачається значне збільшення відповідальності за грубі порушення. Так, штраф за проїзд на заборонний сигнал світлофора Ющенко пропонує встановити на рівні 170-204 гривень.

Передбачено, що за більшість порушень стягнення накладатимуться працівниками ДАІ, які мають спеціальні звання: інспекторами і начальниками підрозділів.

У той же час право визначати покарання за грубі системні порушення Правил дорожнього руху глава держави пропонує надати судам.

Законопроектом передбачається введення механізму контролю за системними порушеннями правил шляхом нарахування штрафних балів.

У разі порушення правил руху особою, сума нарахованих балів якої досягне 30, її в судовому порядку буде позбавлено права водіння (при цьому штрафні бали погашаються).

Президент пропонує, щоб облік нарахованих штрафних балів вівся спеціальною автоматизованою системою, створеною в ДАІ.

Окрім цього, законопроектом передбачається введення і використання приладів автоматичної фото- і відеофіксації правопорушень для формування повноцінної бази доказів порушення Правил дорожнього руху.

Раніше Віктор Ющенко заявляв про свій намір внести на розгляд Верховної Ради законопроект, де передбачено збільшення розміру штрафів за порушення правил.
За матеріалами: Корреспондент.
Зараз ви читаєте новину «До $500 можуть збільшити штраф за керування авто в нетверезому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі