середа, 16 квітня 2008 20:32

До 23 травня українських студентів будуть безкоштовно і анонімно тестувати на ВІЛ

Масштабна кампанія з безкоштовного тестування студентської молоді на ВІЛ проводиться в Україні з 15 квітня по 23 травня.

"Це унікальний проект, якого в Україні ще не було. Безкоштовне тестування на умовах анонімності зможуть пройти приблизно 15 тисяч студентів, ще 100 тисяч студентів буде охоплено інформаційною компанією профілактики ВІЛ/СНІДу", - сказав виконавчий директор Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІДу в Україні Андрій Клепіков, повідомляє УНІАН.

За його словами, тестування організовано у 50 вищих навчальних закладах Києва, Дніпропетровська та Одеси.

Кампанію з тестування організував Міжнародний альянс з питань ВІЛ/СНІДу в Україні за підтримки Фонду Levi Strauss і при партнерстві Міністерства освіти і науки, а також Міністерства охорони здоров"я України.

Як відомо, показники розповсюдження ВІЛ/СНІДу в Україні - найвищі в Європі, і це захворювання прогресує не тільки серед груп ризику, але і серед всього населення. У більшості регіонів зростає кількість інфікованих, хворих СНІДом і померлих від цієї хвороби.

Найвищі рівні поширеності ВІЛ-інфекції спостерігаються в Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Миколаївській областях, м. Севастополь і АР Крим, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «До 23 травня українських студентів будуть безкоштовно і анонімно тестувати на ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі