вівторок, 12 лютого 2008 08:35

До 2050 року кожний п"ятий американець буде іммігрантом

До 2050 року населення США сягне 438 мільйонів людей, при цьому кожен п"ятий американець буде іммігрантом. Такий прогноз, оприлюднила у понеділок впливова дослідницька компанія Pew Research Center, повідомляє USA Today.

На думку фахівців Pew Research Center, зростання населення США, де, за станом на початок 2008 року, проживає 303 мільйони чоловік, буде досягнуто практично повністю за рахунок імміграції. Єдиною віковою групою, чисельність якої зросте без допомоги іммігрантів, виявляться пенсіонери. До 2030 року вікову планку в 65 років подолають 79 мільйонів американців, народжених в перші роки після Другої світової війни, - під час "бебі-буму".

Дослідники з Pew Research Center указують, що навіть якщо влада США щось зробить для різкого скорочення притоку іммігрантів, Сполучені Штати чекає різка зміна структури населення по етнічних групах. Рівень народжуваності серед вихідців із країн Латинської Америки в першому або подальших поколіннях значно вище, ніж середній по країні, і до 2050 року іспаномовні американці складатимуть не менше 29 відсотків від загальної чисельності населення. Нащадки вихідців із Африки, як і раніше, складатимуть 13 відсотків населення США, а 9 відсотків американців матимуть азіатське коріння.

На 100 американців працездатного віку до 2050 року, при збереженні існуючих темпів імміграції в США, доводитиметься 72 непрацездатних жителя країни - пенсіонерів і дітей. У 2005 році на 100 працюючих американців доводилося 59 жителів непрацездатного віку. На цей показник, повідомляється в доповіді Pew Research Center, найбільший вплив зробить вихід на пенсію покоління "бебі-буму", наслідки якого будуть лише частково компенсуються притокою іммігрантів, більшість з яких знаходяться в працездатному віці.

Прогноз, складений Pew Research Center, указує USA Today, відрізняється від розрахунків державного Бюро статистики США, яке очікує, що населення буде рости повільнішими темпами, повідомляє  "Подробности".
Зараз ви читаєте новину «До 2050 року кожний п"ятий американець буде іммігрантом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі