вівторок, 17 листопада 2009 12:10

До 2025 року в Києві побудують 100 мільйонів кв. м житла

До 2025 року в Києві побудують 100 мільйонів кв. м житла

У понеділок, 16 листопада, в Києві відкрилася дводенна конференція Концептуальні засади генерального плану розвитку Києва.

На конференції розробники генеральних планів для німецьких і французьких міст обмінювалися досвідом зі столичними експертами. Київські розробники також розповіли і про деякі принципи майбутнього генплану Києва.

Так, до 2025 року в Києві та околицях планується побудувати майже 100 мільйонів кв. м житла.

За словами начальника Головного управління архітектури Сергія Броневицького, на сьогодні вже зібрано та проаналізовано практично всі вихідні дані, необхідні для розробки генплану. Наприклад, прорахована гранична ємність території Києва.

За даними розробників, в межах міста ще можна побудувати 40-50 млн. кв. м житла. З них на незабудованих територіях - до 10 млн кв. м, 30 млн - за рахунок реновації п"ятиповерхового житлового фонду, 7-8 млн - за рахунок виносу промпідприємств.

Ще 40-50 млн кв. м житла передбачається побудувати за містом. Новим генпланом вже не буде передбачатися розширення міської території, тепер влада говорить про створення єдиної інфраструктури з прилеглими селами і містами-супутниками і про переселення туди киян.

На даний момент у Києві близько 58 млн кв. м житла. За словами Сергія Броневицького, акцент буде робитися на реновацію житла.

"Якщо ми хочемо будувати нове житло в Києві, нам потрібно займатися проблемою реновації старого", - сказав він.

"У новому генплані все місто буде поділено на зони, і для кожної буде визначено регламент забудови: поверховість, щільність. У чинному генплані існує норма: будувати не вище ніж 27 м. На мою думку, це недоцільно", - сказав Сергій Броневицький.

Наприклад, за словами Броневицького, весь Хрещатик вже вищий від цієї позначки, тому в новому генплані для деяких територій норма буде понад 50 або 60 м. А для інших норма буде менше ніж 27 м, наприклад, на Подолі.

На конференції також обговорять перспективи забудови історичної частини міста та збереження архітектурної спадщини. За словами директора Інституту урбаністики Генріха Фільварова: "Київ у перспективі чекає серйозної зміни зовнішності. Боюся, що зберегти первісний Київ не вдасться".

За словами розробників генплану, повністю здійснити будівництво планується до 2025 року.

За матеріалом  Газета по-киевски
Зараз ви читаєте новину «До 2025 року в Києві побудують 100 мільйонів кв. м житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі