середа, 09 квітня 2008 11:48

До 2025 року в Японії робочих замінять роботи

До 2025 року через старіння населення Японії 3,5 мільйони робочих місць припадатиме на роботів, йдеться в дослідженні фонду Machine Industry Memorial Foundation (MIMF), дані з якого наводить Reuters.

За оцінками уряду, до 2030 року збільшення числа людей похилого віку призведе до скорочення робочої сили в країні на 16 відсотків. В той же час чиновники не хочуть заповнювати брак робочих рук за рахунок іммігрантів.

В середньому на одну японську жінку припадає 1,3 дитини. Це набагато нижче за показник, необхідний для підтримки чисельності населення. При збереженні цієї тенденції до 2055 року 40 відсоткам жителів Японії буде більше 65 років.

MIMF відзначає, що використання роботів по догляду за людьми похилого віку дозволить системі держстрахування до 2025 року заощадити 2,1 трильйона єн (21 мільярд доларів). Крім того, роботи допоможуть скоротити робочий день доглядальниць на годину. Вони зможуть читати книги вголос, допомагати літнім людям приймати ванну, наглядати за дітьми, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «До 2025 року в Японії робочих замінять роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі