Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2007 09:40

До 10 років засудили солдата США за розстріл іракців

Сержанта армії США Реймонда Джіруарда (Raymond Girouard) засудили до десяти років позбавлення волі за участь у розстрілі трьох іракських ув"язнених.

24-річного військового зі Світуотера, штат Теннессі, звинуватили в навмисному вбивстві та інших злочинах, які спричинили б довічний вирок, проте присяжні визнали його винним лише у вбивстві з недбалості.

За даними слідства, в травні 2006 року Джіруард очолював групу військових, тих, що проводили зачистку в передбачуваному таборі бойовиків на північний захід від Тікріта. Американці заарештували декількох чоловік, потім дали їм зрозуміти, що звільняють їх. Коли іракці побігли, військові їх розстріляли.

Троє інших військовослужбовців, що знаходилися під командуванням Джіруарда та брали участь в розстрілі, пішли на співпрацю із правосуддям і були засуджені раніше. Двоє отримали по 18 років, а третій - дев"ять місяців тюремного ув"язнення. Підлеглі сержанта стверджували, що саме він наказав їм стріляти. Проте сам Джіруард заперечує свою провину.

Командувач підрозділу повинен підтвердити судовий вирок, а самого Джіруарда можуть помилувати після закінчення третини терміну ув"язнення, зраджує Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «До 10 років засудили солдата США за розстріл іракців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути