пʼятниця, 17 серпня 2007 15:36

Дніпропетровський суд ввів в Україні цензуру

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Ігор Петренко виніс постанову, якою заборонив трансляцію фільму "Втрачена справедливість" про життя шахтарів в Тернівці.

"Заборонити розповсюдження будь-яким способом і в будь-якій формі (зокрема шляхом публікації в друкарських, аудіовізуальних, електронних, радіомовних засобах масової інформації, шляхом викладу в характеристиках, заявах, листах, зверненнях, повідомленнях, адресованих іншим особам, шляхом повідомлень в публічних виступах, а також в іншій формі невизначеному числу осіб або хоч би одній особі) інформації і відомостей, які містяться в стрічці "Загублена справедливість", - йдеться в рішенні, яке цитує "Україна молода". У доповненні до рішення перераховано 27 телекомпаній, зокрема і всеукраїнських, яких ця заборона стосується.

Раніше 17-хвилинний фільм продемонстрували декілька каналів Дніпропетровщини. Був він показаний також на міжпартійному з"їзді БЮТ.

3 серпня гендиректор ОАО "Павлоградвугілля" подав позов про захист честі та ділової репутації, результатом якого і стало цитоване рішення, яке стосується "всіх юридичних і фізичних осіб".

Президент Асоціації медіа-юристів України Тетяна Котюжинська стверджує, що позовні заяви, в яких йдеться про захист честі та ділової репутації, не є компетенцією господарських судів. І вже в цьому полягає головний нонсенс. До того ж, відзначає Тетяна Котюжинська, інформація про ситуацію на тернівських териконах має суспільне значення, і ніхто не може заборонити її обговорювати...

Заборонений фільм був присвячений конфлікту на відвалах однієї з шахт "Павлоградвугілля", які належать Рінату Ахметову, де були жорстоко побиті прості люди. "Новий Регіон - Україна".

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровський суд ввів в Україні цензуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі