четвер, 10 липня 2008 11:10

Дніпропетровські "мажори-маніяки" запевняють, що бояться один одного

Суд над дніпропетровськими "мажорами-маніяками" дійшов до слухання десятого епізоду справи. Обвинувачені в особливо жорстоких убивствах і знущаннях намагаються переконати суд, що кожен з них вбивав із страху перед іншим.

Віктор Саєнко почав валити все на Ігоря Супрунюка. Останній у суді взагалі мовчить і відмовляється не тільки від свідчень, даних на досудовому слідстві, але й заперечує сам факт своєї участі в злочинах: "Не брав участі й не скоював. Саєнко на мене намовляє" .

Зі слідством він був балакучіший. І щодо вбивства 28-річної Олени Шрам Супрунюк зізнався, що він п"ять разів ударив жінку по голові молотком. "Я думав, що вона була жива, оскільки я прагнув її не вбивати, а оглушити, але не вийшло", - такий запис свідчень Супрунюка міститься в матеріалах справи.

Адвокат Саєнка Владислав Андрущенко наполягає, що Віктор перебував у сильній психологічній залежності від Супрунюка: "Через боязнь. Цей страх був ще з 7 класу. У нього неодноразово були такі свідчення, що Супрунюк йому сказав, що якщо що - я тебе тут і залишу. Були прямі погрози".

Що стосується зізнань, які були дані в ході досудового слідства, то головуючий в суді - суддя Іван Сенченко вважає, що не варто робити на них ставку: "Зізнання, як найголовніший доказ, - сьогодні такого поняття немає. Провина повинна бути доведена".

Всього 20-річним Ігорю Супрунюку і Віктору Саєнко інкримінують 29 епізодів справи, зокрема 21 умисне вбивство, здійснене в 2007 році на території Запорізької і Дніпропетровської областей, повідомляє Газета по-Киевски

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровські "мажори-маніяки" запевняють, що бояться один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі