середа, 29 січня 2014 17:06

Дніпропетровські бізнесмени, які у своєму торговому центрі показували "5-й канал", виїхали з України

Дніпропетровські бізнесмени, які у своєму торговому центрі показували "5-й канал", виїхали з України
Фото: dp.vgorode.ua

Бізнесмени Геннадій Корбан і Борис Філатов, яким належить торговий центр "Пасаж" в Дніпропетровську, виїхали з України. У п'ятницю, 24 січня, на плазмі шопінг-центру, де раніше цілодобово показували рекламу модних товарів в магазинах ТЦ, почали транслювати "5 канал". Через це в суботу ввечері, 25 січня, торговому центру виключили опалення та світло. У відповідь бізнесмени вивісили прапор Євросоюзу і почали транслювати "Лебедине озеро".

Тепер через погрози обидва знаходяться за кордоном. Кажуть, що наїзди на них організувала "влада Дніпропетровщини, якою керує віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул".

"Після того, як нам відімкнули світло по наших офісах пішли загони "Беркуту" по 30-40 людей. Просто приходили без будь-якого документу, стукали у двері і говорили: "У нас є інформація, що у вас ховаються екстремісти. Ми хочемо перевірити". Перед тим їх "накачали" інформацією, що ми організовуємо масові безлади. Треба ж було пояснити суспільству для чого вони побили купу народу. Звісно, що "страшних бойовиків із Західної України" вони не знайшли", - пише Філатов.

Після того, за його словами, на Інтернет-сайтах з'являлися неприємні публікації про нього.

"Почали писати про мене всяку гидоту в надії, що я почну все це спростовувати. Тільки всі ці тупоголові піарщики Вілкула забули, що я публічна фігура, заступник директора інформагентства "Уніан" і заслужений журналіст. Тому мені не треба робити заяви-спростування на сміттєвих сайтах. Мені достатньо зняти трубку і попросити допомоги у колег. Після того, як вони обгадились з інформатаками, включили "правоохоронців". Нас трьох разом на один і той же час викликали на допит. І це по справі, по якій нас допитували рік тому, а третього навіть не викликали. Звичайно, вони думали, що ми такі тупі і підемо до них в заручники. Отака зараз ситуація в країні. Як дешеві клоуни із хворою фантазією на рівному місці зробили із ліберальних бізнесменів політемігрантів і дисидентів", - написав у своєму Фейсбук Борис Філатов.

Після оприлюднення в пресі, за словами Філатова, в судах почали знищувати всі документи із санкціями проти бізнесменів.

"Мої адвокати, які знаходяться в суді кажуть, що судді Решетник і Бібік почали знищувати документи пов'язані із санкціями і перероблювати його задніми числами. Все через шум, який підняла преса. Хай тепер відміняють свій безпредєл в законному порядку, а не вириваючи листки із справи", - повідомив він.

Окрім "Пасажу" Корбану та Філатову належать ще два найбільші торгові центри Дніпропетровська - "Європа" і "Бібліотека".

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровські бізнесмени, які у своєму торговому центрі показували "5-й канал", виїхали з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі