субота, 01 березня 2008 14:20

Дніпропетровськ вимагають перейменувати в Січеслав

У зв"язку з виконанням Указу Президента України "Про заходи у зв"язку з 75-ми роковинами Голодомору" 1932-1933 років в Україні, УНП звертається до Президента України Віктора Ющенка з проханням ініціювати перейменування назви міста Дніпропетровськ на Січеслав, як це ще було запропоновано в 1918 р. Центральною Радою України, а також перейменувати назву області на Січеславську.

Про це повідомили в прес-службі обласної організації Української Народної партії.

На думку УНП, місто і область носить ім"я особи, яка безпосередньо брала участь в організації Голодомору в Україні. Перейменування відповідатиме історичній правді і надіям патріотів України, які про це мріяли в 1918-1920 роках і під час новітньої української історії, починаючи з 1989 року.

До речі, обласна організація Народного Руху України, яка була створена в березні 1989 року, також носила назву "Січеславська краєва організація".

На багатолюдному мітингу національно-демократичних сил Дніпропетровщини, з нагоди 89-х роковин Соборності України, в Дніпропетровську була прийнята резолюція про перейменування міста Дніпропетровська на Січеслав і області на Січеславську.

Представники УНП сподіваються, що зміна назви: "нашого славного козацького краю, українській вольності" буде якнайкращим пам"ятником полеглим за волю України і безневинно убитих штучно створеним Геноцидом-Голодомором комуністичним режимом в 1932-1933 роках, повідомляє Завтра.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ вимагають перейменувати в Січеслав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі