пʼятниця, 15 червня 2007 13:39

Дніпропетровськ понизив ціни на соціальні сорти хліба

У Дніпропетровську понижено ціни тільки на соціальні сорти хліба, що складає від 5 до 10% споживаного в місті хліба. Про це заявив заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Ричка на брифінгу в п"ятницю в Дніпропетровську.

Ричка відзначив, що прокуратура спільно з Антимонопольним комітетом, податковими органами, управлінням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, санепідемстанцією створила робочі групи, які почали перевірку законності підвищення цін на хліб.

За його словами, Антимонопольний комітет вже почав адміністративну справу за фактом порушення конкурентного законодавства 5 хлібозаводами міста, які в один день підняли ціну на хліб. Найближчим часом перевірка буде проведена на мукомельних підприємствах і 42 елеваторах області.

За словами Рички, прокуратура і управління Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області підсилили контроль за законністю вивозу зерна за межі області. Він повідомив, що по восьми напрямах автодоріг, на залізниці виставлені пости для припинення спроб незаконного продажу зерна за підвищеними цінами.

З 8 червня ціна на хліб в місті Дніпропетровську піднялася на всі сорти хліба на 20%.

Прем"єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів у середу піддав різкій критиці діяльність голови Дніпропетровської облдержадміністрації Надії Дєєвой за відсутність регулювання ціни на хліб.

У ході поїздки в цей регіон 14 червня президент України Віктор Ющенко не вважає за доцільне знімати з посади Дєєву, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ понизив ціни на соціальні сорти хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі