вівторок, 19 квітня 2011 15:01

Дніпропетровськ перестав бути містом-мільйонником

Дніпропетровськ перестав бути містом-мільйонником

Дніпропетровськ більше не є містом-мільйонником. Станом на 1 березня 2011 року, постійне населення Дніпропетровська не перевищує мільйона людей.

Про це стало відомо з повідомлення Головного управління статистики. Станом на 1 березня 2011 населення міста всього на 6 тис. людей перевищує показник в 1 млн.

При цьому, кількість населення Дніпропетровська, що постійно проживає в мегаполісі, налічує не більше 996 тис. людей.

В Управлінні статистики пояснюють, що скорочення населення відбувається через негативний показник народжуваності та міграції.

У січні-лютому 2011 року з Дніпропетровська виїхали півтори тисячі жителів, а прибули - на 300 осіб менше.

У цей же період виявився негативним і показник природного приросту населення. За два місяці в Дніпропетровську народилося 1625 дітей, а показники смертності сягнули 2318.

Нагадаємо, за даними Держслужба статистики, за рік населення України зменшилось майже на 180 тисяч.

Як відомо, максимум чисельності населення України був зафіксований в 1993 році - 52,2 мільйони, після чого воно постійно знижувалося.

За даними експертів, для того, щоб відновити в Україні навіть не 50, а 47 мільйонів населення, потрібно, щоб українська жінка народжувала 2-3 дитини, щоб на 10 жінок народжувалося 23 дитини. Сьогодні народжується 15.

Нагадаємо, за прогнозами Інституту демографії, до 2025 року Україну заселять африканці та азіати. В переважній більшості, "кольорові" українці мешкатимуть у Центральній Україні.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ перестав бути містом-мільйонником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі