понеділок, 19 листопада 2007 15:51

Для вивчення наслідків шторму в Керченській протоці в Україну прибула група експертів ЄС

Група експертів Європейського Союзу з питань ліквідації наслідків стихії в Керченській протоці прибула в Україну.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

Відповідно до повідомлення, в понеділок відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлисєєва й голови делегації групи експертів ЄС, політичного радника Генерального директора Європейської комісії Фаузі Бенсарси.

Сторони обговорили можливість надання Брюсселем (Бельгія) допомоги Україні у зв"язку з виливанням мазуту й сірки, яке сталось у результаті аварії в Керченській протоці.

Зі слів голови делегації, ЄС готовий задіяти ряд інструментів допомоги Україні для ліквідації наслідків аварії, включаючи проведення екологічної оцінки експертами Єврокомісії.

Планується, що після проведення відповідних зустрічей із представниками місцевої влади в Києві делегація вирушить безпосередньо в регіон Керченської протоки з метою ознайомлення із ситуацією на місці.

Як повідомляло агентство, Європейська комісія вирішила направити в Україну експертів після листа української сторони про готовність прийняти допомогу ЄС.

11 листопада через шторм у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонефть-139", що перевозив 4 тис. тонн мазуту, і затонули суховантажні судна із сіркою "Вільногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно із сільгосптехнікою "Віра Волошина" і біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", що перевозило металобрухт, а також затонуло в південній частині Керченської протоки суховантажне судно "Ковель" (прапор Росії), яке перевозило 2,1 тис. тонн сірки, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Для вивчення наслідків шторму в Керченській протоці в Україну прибула група експертів ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі